Proizvođači

Trivax VV je autorizovani distributer i serviser istaknutih evropskih, američkih i japanskih proizvođača medicinske opreme.

Renomirani brendovi koje distribuiramo najbolje su rešenje za vašu ordinaciju.

ARGUS Proizvođač sa globalnim prisustvom koji prednjači u pogledu tehnologije i primene inovativnih rešenja sa progresivnom linijom proizvoda. 45 godina iskustva u razvoju i proizvodnji infuzionih i špric pumpi, uključujući doking stanice i povezan softver.

Proizvodni program obuhvata infuzione pumpe, špric pumpe, radne stanice (docking stations), softver

ATOM se na tržištu medicinskih proizvoda pojavio davne 1938. godine. Do danas je, kroz svoju korporativnu istoriju, izgradio svetsku reputaciju kao japanski proizvođač koji se visokim kvalitetom izdvaja u proizvodnji stacionarnih i transportnih inkubatora, neonatoloških kreveta, fototerapijskih lampi.

Proizvodni program obuhvata: fototerapijske lampe, transportne inkubatore, stacionarne inkubatore, transportne fototerapijske lampe, neonatološke tople krevete.

CARL ZEISS je vodeći proizvođač mikroskopskih sistema i nudi kompletna rešenja za biometrijska istraživanja, zdravstveni sektor i industriju visoke tehnologije. Njegov proizvodni program obuhvata širok spektar svetlosnih, konfokalnih i električnih mikroskopa za zadovoljenje vaših potreba.

Ova kompanija je sinonim za inovacije već duže od 160 godina. Njeni istraživački i tehnološki timovi intenzivno rade na tome da povećaju broj tehnoloških oblasti u kojima prednjače. Vlasnička struktura predstavlja kamen temeljac u osiguranju da kompanija u inovacije ulaže sa vizijom i usremerenošću ka novim tehnologijama.

Proizvodni program: istraživački mikroskopi, konfokalni mikroskopi, laboratorijski mikroskopi, operacioni mikroskopi, mikrotom, refraktor / keratometar, špalt lampa, autorefraktor/keratometar, digitalna fundus kamera, kolproskopi, laseri za oftalmologiju.

CA-MI je italijanska kompanija koja je u proteklih 18 godina investirala u razvoj i poboljšanje novih proizvoda, među kojima se izdvajaju: hirurški i portabl aspiratori, inhalatori, germicidne i IR-UV lampe.

Proizvodni program obuhvata hirurški i portabilni aspiratori, geremicidne lampe, inhalatori, kompresorski inhalatori, maske za inhalatore, ovlaživači vazduha, pumpice za izmuzavanje dojki.

Chemotechnique Diagnostics je renomirani švedski proizvođač patch testova u dijagnozi kožnih alergija. Kompanija je osnovana 1981. godine i od tada prednjači u inovacijama u oblasti proizvoda za dijagnozu kožnih alergija. U svojim inovacijama kompanija tesno sarađuje sa brojnim udruženjima koja istražuju kontaktni dermatitis kao što je Evropsko udruženje za kontaktni dermatitis (ESCD).

Hapteni proizvođača Chemotechnique Diagnostics grupisani su u baterije od kojih je najpoznatija Evropska standardna baterija koja broji 29 haptena. Pored nje postoje i druge baterije, tj. setovi haptena kao što su: pekarska baterija, kortikosteroidna, kozmetička, stomatološka, frizerska, parfemska, medicnska, šusterska, metalurška i mnoge druge.

Proizvodni program: Setovi haptena za patch testove u dijagnozi kontaktnih alergija, flasteri koji sadrže komore za primenu haptena za patch testove, tabla za flastere, pločica za očitavanje alergijske reakcije, markeri za kožu, nikl testovi, kobalt testovi

CHEST M.I., INC. je vodeći japanski proizvođač i distributer medicinske elektronske opreme za dijagnozu i lečenje pluća čiji su proizvodi svetski priznati zbog njihovog kvaliteta i odlične službe.

Poslednjih godina, učestalost ozbiljnh bolesti pluća kao što je astma, alergija, emfisem i rak pluća brzo raste usled narušavanja životne sredine, okoline u kojoj je zastupljen stres, starenje populacije i dr. Rana dijagnoza i lečenje plućnih bolesti su sve važniji za obolele kako bi se izbegla trajna oštećenja.

CHEST M.I., INC. svojim razvojem i uvođenjem novih proizvoda za lečenje bolesti pluća za bolničku i kućnu upotrebu, doprinosi kvalitetu života.

Proizvodni program obuhvata spirometre

DR. MACH je nemačka kompanija koja se bavi proizvodnjom najkvalitetnije medicinske rasvete još od 1947.god. U proizvodnom programu kompanije DR. MACH nalaze se internističke lampe za dijagnostičke preglede, lampe za manje hirurške intervencije i najsavremeniji sistemi rasvete za operacione sale bazirane na LED tehnologiji. Unapređenom tehnologijom lampe obezbeđuju gotovo dnevnu svetlost u ordinaciji i operacionoj sali, čime se olakšava precizna identifikacija tipova i nijansi tkiva.

Proizvodni program obuhvata: Lampe za preglede, operacione lampe, operqacione lampe sa satelitima, video sistemi za operacione lampe

FERNO je jedan od najpoznatijih i najrenomiranijih proizvođača opreme za urgentnu medicinu prepoznatljive po najvišem stepenu izrade.

Proizvodni program obuhvata samosklopiva nosila (folding strecher), nosila za imobilizaciju, kardiološke stolice, daske za imobilizaciju, KED prsluk za imobilizaciju, basket strečer, nosila za nepristupačne predele, nosila za patologiju, udlage, vakuum udlage, vakuum madrac, imobilizator za glavu, šancove kragne, torbe i rančeve, reanimacioni i intubacioni setov i dr.

HAAG-STREIT je vodeći proizvođač instrumenata i medicinske opreme za oftamologe, optometričare i optičare. HAAG-STREIT je sinonim za tradiciju i inovaciju na polju oftalmologije. Svojim višegodišnjim iskustvom HAAG-STREIT prednjači u razvoju, dizajniranju i proizvodnji dijagnostičkih instrumenata. HAAG-STREIT sam predstavlja ‘zlatni’ standard u modernoj biomikroskopiji duže od 50 godina, a u keratometriji duže od 100 godina, i taj standard još uvek nije osporen.   HAAG-STREIT proizvodi impresioniraju zahvaljujući svojoj preciznosti, funkcionalnosti i praktičnom rukovanju što je rezultat vrhunske kombinacije tradicionalne mehanike visoke preciznosti i optike i najsavremenije tehnologije.

Proizvodni program obuhvata: špalt lampe, rešenja za prikaz slike, sočiva, perimetre, biometre, oftalmološke mikroskope

Vodeći belgijski proizvođač bolničkog nameštaja.

Ulaganjem u inovaciju svojih proizvoda, kako po pitanju kvaliteta, tako i dizajna, Haelvoet pretenduje da postane vodeći proizvođač u većini zemalja Evrope. Ključni principi njihovih dizajnera su elegantnost, harmonija i praktičnost.

Njihov proizvodni program obuhvata:

 • Bolničke krevete za intenzivnu negu
 • Bolničke krevete za poluintenzivnu negu
 • Natkasne i stolovi za hranjenje
 • Veliki asortiman stolova, stolica i ormana
 • Pacijent strečere

Proizvodni program: kreveti, bolnički kreveti za intenzivnu negu, bolnički kreveti za poluintenzivnu, bolničke natkasne, stalci za jelo, stolice za čekaonice, klupe za čekaonice, stolovi i stolice, pacijent strečeri, ormani

HAMILTON MEDICAL je švajcarska firma u porodičnom vlasništvu, koja  prema svetskim standardima dizajnira, proizvodi i distribuira visokokvalitetne uređaje za podršku disajne funkcije kod odraslih, dece i beba. HAMILTON ventilatori intezivne nege poseduju jedinstvene sofisticirane algoritme za automatsku adaptivnu respiraciju pomoću zatvorene petlje, što ih čini nedostižnim u pogledu procesa odvikavanja.

Od samog nastanka mikroprocesorski kontrolisanog ventilatora, HAMILTON MEDICAL je usavršavao umetnost ventilacije pacijenata na intezivnoj nezi. Današnji ventilatori kombinuju iskustva naučnika i korisnika širom sveta, kombinujući švajcarsku preciznost i italijanski ergonomski dizajn. Kao rezultat, nastale su aplikacije bazirane na vodećoj tehnologiji ventilacije u medicini: ventilatori koji su istovremeno precizni, pouzdani i jednostavni za upotrebu - što se potvrđuje vodećom pozicijom na svetskom tržištu.

Proizvodni program obuhvata: respiratore/ventilatore za intenzivnu negu

HEINEN + LÖWENSTEIN je nemačka kompanija koja se bavi proizvodnjom aparata za anesteziju, polisomnografa, respiratora i aparata za neonatologiju. Izuzetna posvećenost u razvoju novih tehnologija u oblasti medicine, dovela je kompaniju u sam vrh vodećih kompanija u ovoj oblasti. Razvoj moderne medicine i medicinske tehnologije su u neraskidivoj vezi, stoga kompanija HEINEN + LÖWENSTEIN, u saradnji sa proizvođačima širom sveta, ostvaruje veoma brz i veliki napredak, posebno u proizvodnji aparata za anesteziju i polisomnografiju.

HEINE OPTOTECHNIK  je nemačka firma koja dugi niz godina dizajnira i proizvodi optičke  dijagnostičke instrumente prepoznatljive po svom kvalitetu i dugotrajnosti. Od samog osnivanja 1946. godine, pa sve do danas, kvalitetom svojih proizvoda HEINE OPTOTECHNIK zauzima vodeću poziciju na tržištu medicinske opreme. Proizvodni program obuhvata: standardne i operacione otoskope, direktne ofalmoskope, indirektne oftalmoskope, amnioskope, anoskope, binokularne lupe, čeone fiberoptičke lampe, dermatoskope, fiberoptičke, standardne i laringoskope za otežanu intubaciju, aneroidne merače pritiska, fiberoptičke iluminatore, nosne i ušne spekulume, orl dijagnostičke setove, rektoskope, retinoskope, sigmoido / proktoskopske setove

HUNTLEIGH HEALTHCARE je vodeći engleski proizvođač u oblasti dijagnostičkih aparata: kardiotokografa, fetalnih i kožnih doplera sa jedne strane, i kompletnog bolničkog nameštaja sa druge strane. Portabilni fetal dopleri koji se koriste za vaskularne preglede i praćenje rada srca fetusa, zauzimaju vodeće mesto na svetskom tržištu doplera.

INNOVGAS dizajnira, razvija i prodaje inovativna sredstva za upotrebu u perioperativnom okruženju. Težimo unapređenju efikasnosti u anesteziji i optimizovanju nege pacijenta.

Raspon proizvoda:

 • tvrde zaštite koje štite oči od eksternog pritiska u toku opšte anestezije
 • prevoji predviđeni da održe zatvorenost očnih kapaka u toku opšte anestezije

MELAG je renomirani proizvođač aparata za sterilizaciju - autoklava i aparata za zavarivanje, izrađenih po najvišim svetskim standardima i u skladu sa najnovijom tehnologijom. Ceo program se proizvodi isključivo u Nemačkoj, u Berlinu, gde im je i sedište. Na svetskom tržištu MELAG je zastupljen od 1951. godine. U proizvodnom programu nalaze se i aparati za pranje instrumenata, aparati za čišćenje i dezinfekciju i kontejneri za sterilizaciju.

Proizvodni program obuhvata: autoklave B klase, S klase, VS klase, aparat za čišćenje i dezinfekciju, aparat za pranje instrumenata, aparat za zavarivanje (pakerica), kontejnere, sterilizatore

MIPM je skraćeno od Mammendorfer Institut für Physik und Medizin i oni su mala kompanija koja se nalazi u selu Mammendorf kraj Minhena. Još od 1982. godine je specijalizovana za razvoj i proizvodnju medicinskih proizvoda namenjenim konkretnim potrebama u industriji medicinske opreme.

Razvoj i proizvodnja pacijentskih monitora i špric pumpi za korišćenje u MRI okruženju predstavlja okosnicu poslovanja proizvođača MIPM. Njihovo interno R&D odeljenje tesno sarađuje sa medicinskim osobljem i proizvođačima MRI opreme u cilju razvoja proizvoda koji u potpunosti odgovaraju potrebama tržišta. MIPM razvija i proizvodi svoje proizvode koji su kompatibilni sa MRI okruženjem isključivo u Nemačkoj i prodaje ih svuda u svetu.

Raspon proizvoda:

 • pacijentski monitori
 • špric pumpe sa primenom u MRI okruženju

NIHON KOHDEN je vodeći japanski proizvođač medicinske opeme, koji se već 50 godina bavi proizvodnjom elektronske medicinske opreme najvišeg kvaliteta, postavlja nove standarde i predstavlja svetskog lidera u ovoj oblasti. Veliki broj medicinskih aparata svrstano je u 5 osnovnih podgrupa.

Proizvodni program obuhvata 5 osnovnih podgrupa:

 1. Sistemi za monitoring pacijenta: bedside monitori (BSM), centralne stanice (CNS), telemetrijski monitori (ZS).
 2. Urgentna medicina: defibrilatori (TEC), priručni monitori (OLG, OLV, OPV)
 3. Kardiologija: EKG aparati (ECG), defibrilatori sa i bez pejsinga (TEC)
 4. Neurologija: EEG aparati, EMG aparati, evocirani potencijali

Novaerus-ovi aparati za dezinfekciju vazduha bez upotrebe hemijskih sredstava konstruisani su za brzo prečišćenje vazduha na mestima gde postoji visoka opasnost od infekcije kao što su operacione sale, jedinice intenzivne nege, prostorije za hitnu pomoć i mestima gde postoji konstantna potreba za dezinfekcijom vazduha, smanjenjem nivoa čestica, uklanjanjem neprijatnih mirisa i kontrolom isparljivih organskih jedinjenja kao što su pacijenske sobe, strarački domovi, škole i vrtići.

OCULUS je porodična kompanija u porodičnom vlasništvu sa sedištem u gradu Wetzlar, u Nemačkoj. Još od 1895, OCULUS je partner oftalmolozima širom sveta. Sa oko 245 employees, OCULUS stalno razvija i proizvodi široku paletu od preko 150 proizvoda u svom sedištu u gradu Wetzlar. Svi OCULUS artikli se proizvode isključivo u Nemačkoj, sa preko 50% proizvodnje raspođene svuda po svetu.

Proizvodni program: autokeratorefraktometri / špalt lampe, pahimetri, perimetri, pentakam, oftalmološki mikroskopi, binoptometar, anomaloskopi, tonometar, topografi, probni ramovi, probna sočiva, binokularne lupe.

OTOPRONT je nemačka kompanija u porodičnom vlasništvu, koja se već 60 godina bavi proizvodnjom visokokvalitetnih dijagnostičkih aparata, isključivo za potrebe otorinolaringologije (ORL). Proizvodnja je u početku bila koncentrisana samo na ORL radna mesta, da bi se vremenom proširila i na ORL dijagnostičke aparate. Višegodišnje iskustvo i posvećenost inženjera i lekara na poboljšanju kvaliteta aparata, doveli su OTOPRONT u sam vrh proizvodjača medicinske opreme. Danas OTOPRONT posluje sa preko 60 zemalja širom sveta i jedna je od vodećih kompanija u svom domenu poslovanja.

Proizvodni program obuhvata: audiometar, timpanometar, ORL radna mesta, kalorijski stimulator, BERRA uređaj, rinomanometar, balansnu platformu, sinusoskop, sisitem za ispiranje/irigaciju uha toplom vodom i vazduhom, fleksibilni nazofaringoskop, Frenzelove naočare, VNG sistem, portabilni endoskopski sistem, gluvu komoru.

Quantel Medical, ogranak Quantel Group, nudi inovativna rešenja u oblasti oftalmologije: od dijagnoze oka do oftalmoloških laserskih tretmana u lečenju bolesti oka.

Vodeći igrač u tehnološkoj oblasti koja stalno napreduje, Quantel Medical poseduje jedinstveno iskustvo i prvi je primenio nekoliko inovacija u oblasti medicinske tehnologije.

Godine 1993, Quantel Medical je pokrenuo prvi oftalmološki laser čvrstog stanja i time okončao eru Argon lasera. Godine 2003, Quantel Medical je uveo još jednu inovaciju u svet oftalmoloških ultrazvučnih uređaja time što je na tržište izbacio 2 sonde visoke frekvencije u dijagnozi prednje i retinalne komore oka.

Danas je Quantel Medical ostvario reputaciju lidera u oblasti laserskih fotokoagulacionih sistema.

Quantel Medical širom sveta nudi terapeutska rešenja u lečenju katarakte, glaukoma, ARMD, dijabetske retinopatije, ablacije i oštećenja retine.

Zahvaljujući svojoj širokoj paleti ultrazvučnih dijagnostičkih sistema i lasera za oftalmologiju, Quantel Medical može da ponudi terapeutska rešenja koja zadovoljavaju potrebe i pacijenata i lekara.

Proizvodni program: Ehograf/oftalmološki ultrazvučni aparati, oftalmološki fotokoagulator laser, oftalmološki fotodisruptor - YAG laser, pahimetri, The Ultrasound Biometers, sočiva.

SCHMITZ je renomirani nemački proizvođač nameštaja, najviših performansi i kvaliteta. Inovacije u proizvodnji dokazuju praćenjem svetskih tehnoloških standarda. Schmitz proizvodi kompletan nameštaj za operacione sale i ordinacije među kojima izdvajamo:

 • operacione stolove
 • ginekološke stolice
 • porodjajne krevete
 • krevete za preglede
 • pacijentske strečere
 • stolice, kolica, ormane...

Proizvodni program: operacioni stolovi, porođajni kreveti, ginekološke stolice, urološke stolice, proktološke stolice, anesteziona kolica, kolica za instrumente, kolica za operacione sale, kolica za terapiju, kolica za tufere, kolica za veš, kreveti za preglede, kreveti za previjanje beba, medicinski nameštaj, ormani za lekove i instrumente, paravani, infuzioni stalci, stolice, strečeri za prevoz pacijenata.

SIARE je italijanska firma, osnovana 1974. godine sa ciljem da postane jedna od vodećih proizvođača medicinske opreme za anesteziju, reanimaciju, intenzivnu negu i urgentnu medicinu. Proizvodnja visoko kvalitetne opreme prati savremena naučna israživanja, što obezbeđuje plasman Siare-ove medicinske opreme u sam vrh svetskog tržišta.

Proizvodni program obuhvata: respiratore za urgentnu medicinu, anestezione aparate, pacijent monitore, aspiratore, ovlaživače

Technologie Medicale još od 1980. godine pokazuje svoje stručno znanje i vladanje dizajniranjem i inovacijama na polju terapije kiseonikom i sukcije.

Tokom proteklih nekoliko godina, proizvodni program Technologie Medicale je doživeo tehnički, ergonomski i estetski razvoj. To je ono što omogućava ovom proizvođaču da nudi veoma pouzdanu opremu koja je laka za korišćenje i koja savršeno ispunjava standarde koji se odnose na medicinska sredstva.

Technologie Medicale ostaje dosledan strateškim izborima koji su napravili veliki uspeh: sva TM medicinska sredstva se i dan-danas proizvode u Francuskoj. Ovaj izbor je garancija da TM usavršava kvalitet svojih proizvoda i da je kadar da brzo reaguje i prilagođava se potrebama klijenata.

Technologie Medicale je nosilac relevantnih sertifikata koji jemče njegovu usaglašenost sa evropskim standardima kvaliteta.

Proizvodni program: adapteri za šinske sisteme, držači katetera, držači posuda, držači temperaturne liste, elementi šinskog sistema, infuzioni stalak, klipse za šinske sisteme, korpe, pokretni sistemi za držače katetera, pokretni sistemi za sukciju, police sa fiokama, protokomeri sa ovlaživačem, regulatori pritiska, šinski adapteri, šinski sistemi, sukcija, terapija kiseonikom, univerzalne police, vodeni manometri.

Proizvođač VBM još od 1981. godine razvija i proizvodi medicinsku opremu visokog kvaliteta i dosad je razvio široku paletu proizvoda koji se koriste u najrazličitije svrhe. VBM se uglavnom fokusira na razvoj novih i inovativnih proizvoda na poljima:

 • Anestezije / intenzivne nege
 • Urgentne medicine / Obezbeđenja disajnog puta kod otežanih intubacija
 • Turniketa / Infuzora pritiska

Proizvodni program:

Anestezija / intenzivna nega - Merači krvnog pritiska u kafu, fiksatori tubusa, Guedel kanile, maske, maske pri endoskopiji, disajni sistemi, konektor/kateter za montažu tubusa, nosači tubusa, laringealni tubusi, gastro-laringealni tubusi, džet ventilacija, stileti/ introduceri/ izmenjivači tubusa, stimulatori za upravljanje ervejom, infuzione manžetne pod pritiskom, laringoskopi

Urgentna medicina / Obezbeđenje disajnog puta kod otežanih intubacija - karingealni tubusi, uređaji za kritotirotomiju, džet ventilaciju, stileti/introdjuseri/izmenjivači tubusa, maske za endoskopiju, simulatori upravljanja disajnim putem, fiksatori tubusa, Guedel kanile, sredstva za reanimaciju/maske, torbe za urgentnu medicinu, manualne sukcione pumpe, karlične udlage, setovi za infuziju pod pritiskom u kafu, laringoskopi

Turniketi / infuzori pritiska - turniketi, turniketi u kafu, eksangvinacija, automatski infuzori pritiska, infuzori pritiska u kafu, poveske za uzorkovanje krvi