Proizvođač: Haag-Streit

Biomikroskopi, OCT i fundus kamere, Optički biometri, Perimetri, Tonometri
Švajcarska

HAAG-STREIT je vodeći proizvođač instrumenata i medicinske opreme za oftamologe, optometričare i optičare. HAAG-STREIT je sinonim za tradiciju i inovaciju na polju oftalmologije. Svojim višegodišnjim iskustvom HAAG-STREIT prednjači u razvoju, dizajniranju i proizvodnji dijagnostičkih instrumenata. HAAG-STREIT sam predstavlja ‘zlatni’ standard u modernoj biomikroskopiji duže od 50 godina, a u keratometriji duže od 100 godina, i taj standard još uvek nije osporen.   HAAG-STREIT proizvodi impresioniraju zahvaljujući svojoj preciznosti, funkcionalnosti i praktičnom rukovanju što je rezultat vrhunske kombinacije tradicionalne mehanike visoke preciznosti i optike i najsavremenije tehnologije.

Proizvodni program obuhvata: špalt lampe, rešenja za prikaz slike, sočiva, perimetre, biometre, oftalmološke mikroskope

Najpoznatija Haag-Streit dijagnostička kontaktna sočiva su model 903, originalna Goldmannova sočiva sa tri ogledala koja poseduju tradicionalne uglove od 59 °, 66 ° i 73 °. Ali osim ovih kontaktnih sočiva, Haag-Streit proizvodi sočiva koja pokrivaju sva područja oka i dostupna su kao dijagnostička i laserska sočiva.

Čuvena Goldmann kontaktna sočiva sa tri ogledala su univerzalna i omogućavaju pregled cele retine i iridokornealnog ugla. Optički su dizajnirana i dostupna u različitim dimenzijama, sa opcionom skleralnom okvirom i sa opcionim anti-refleks premazom. Skleralni okvir pruža dodatnu stabilnost na orbiti (treba da postoji oznaka u nastavku sa „S”), a anti-refleksni premaz je potreban za lasersko lečenje (treba da postoji oznaka u nastavku sa „L”).

Grupa: Biomikroskopi

BI 900 je unapređena verzija biomikroskopa BM 900, poboljšani sistem osvetljenja i tradicionalna mehanika visoke preciznosti, omogućavaju da BI 900 bude predodređeni naslednik legendarnog BM 900. Kao i kod svih Haag-Streit špalt lampi, na lampu se može dodati Goldmann tonometar (zlatni standard u merenju IOP). Sa ovom novom špalt lampom, Haag-Streit objedinjuje jednostavnost i pouzdanost u modernoj lampi koja poseduje mogućnost dodavanja integrisanog digitalnog video sistema za snimanje.

Osnovne karakteristike: LED osvetljenje 2-stepena uvećanja od 10× i 16× Širina slit-a neprekidno 0–14mm Dužina slit-a 1–14mm kontinuirano i aperture Filteri: plavi, red-free (zeleni) i sivi (10%) Digitalni video sistem kao dodatna opcija

Grupa: Biomikroskopi

BM 900 je standard kod modernih špalt lampi već više od 55 godina i još uvek je tako! Preko 100.000 profesionalaca širom sveta koji posjeduju BM 900 slažu se da je to bila najbolja investicija koju su ikad napravili za svoju praksu. Kao i kod svih Haag-Streit špalt lampi, na lampu se može dodati Goldmann tonometar (zlatni standard u merenju IOP).

Osnovne karakteristike:

LED osvetljenje 2-stepena uvećanja od 10× i 16× Širina slit-a neprekidno 0–14mm Dužina slit-a 1–14mm kontinuirano i aperture Filteri: plavi, red-free (zeleni) i sivi (10%)

Grupa: Biomikroskopi

BP 900 je dizajniran za rutinsku praksu velikog broja korisnika, BP 900 je opremljen modernim optičkim sistemom koji nudi 3 stepena uvećanja 10×, 16× i 25x. Dodatni modul IM 600 omogućava potpuno integrisan digitalni video sistem za snimanje sa špalt lampom BP 900. Kao i kod svih Haag-Streit špalt lampi, na lampu se može dodati Goldmann tonometar (zlatni standard u merenju IOP).

Osnovne karakteristike: LED osvetljenje 3-stepena uvećanja od 10×, 16× i 25x Širina slit-a neprekidno 0–14mm Dužina slit-a 1–14mm kontinuirano i aperture Filteri: plavi, red-free (zeleni) i sivi (10%) Digitalni video sistem IM 600 kao dodatna opcija

Grupa: Biomikroskopi

BQ 900 je standardno opremljen Galileovim mikroskopom koji omogućava širok opseg uvećanja od 6,3× do 40× koje se može odabrati u 5 fiksnih koraka. Zahvaljujući izvrsnoj optici, širokoj oblasti primene i lakoći rukovanja, BQ 900 je postao standard za korisnike kojima je potrebna najzahtevnija mikroskopija sa špalt lampom. Širok spektar opcione opreme pruža pogodne uslove za sve vrste pregleda. Dodatni moduli IM 900 i IM 600 omogućavaju potpuno integrisane digitalne video sisteme za snimanje sa špalt lampom BQ 900. Kao i kod svih Haag-Streit špalt lampi, na lampu se može dodati Goldmann tonometar (zlatni standard u merenju IOP).

Osnovne karakteristike:

LED osvetljenje 5-stepena uvećanja od 6x, 10×, 16×, 25x i 40x Širina slit-a neprekidno 0–14mm Dužina slit-a 1–14mm kontinuirano i aperture Filteri: plavi, red-free (zeleni) i sivi (10%) Dva digitalna video sistema IM 900 i IM 600 kao dodatne opcije

Grupa: Biomikroskopi

Fundus Modul FM 300 je prenosiva fundus kamera namenjena za brzu i jednostavnom dokumentaciji o fundusu na špalt lampi. Fotografije sa fluoresceinskom angiografijom se ne mogu snimiti pomoću Fundus modula 300.

Izuzetna jednostavnost Fundus modula 300 omogućava integraciju “non-mydriatic” slika retine kao deo redovnog pregleda sa špalt lampom. Ovo može poboljšati tok rada i uštedeti i kliničko i vreme pacijenta.

Na špalt lampi postoje dva režima: radni položaj gde se snimaju slike fundusa i stanje pripravnosti gde je omogućeno normalno korišćenje špalt lampe.

Ultra-kompaktni optički sistem pruža sliku od 40 ° koja omogućava snimanje važnih delova retine. Sa devet referentnih tačaka za unutarnju fiksaciju moguće je čak i periferno snimanje do 70° × 52°.

Lenstar LS 900 je izuzetno jednostavan za upotrebu i predstavlja kompletan sistem za IOL kalkulaciju koji pruža izuzetno precizno merenje aksijalne dužine, dubine prednje komore i debljine sočiva optičkom biometrijom.

Lenstar 900 omogućava visoko precizna laserska optička merenja za svaki deo oka, od rožnjače do retine i prvi je optički biometar na tržištu koji može da izmeri debljinu kristalnog sočiva. Sa integrisanom sopstvenom Hill-RBF metodom, Olsen i Barrett formulama i opcionim IOL Toric planerom uzimajući u obzir zadnju stranu rožnjače, Lenstar 900 pruža korisniku najnoviju tehnologiju u određivanju IOL za svakog pacijenta.

Osnovne karakteristike:

Biometar sve u jednom, keratometar, pahimetar, pupilometar i IOL kalkulator. Daje devet merenja u jednom potezu, keratometrija, pahimetrija, pupilometrija, aksijalna dužina, ACD, ecc. vizuelna osovina, debljina sočiva, od belog do belog, debljina rožnjače. Sistem za automatsko pozicioniranje (APS) odlikuje se dinamičkim praćenjem oka omogućavajući jednostavno automatsko snimanje merenja jednim klikom. T-Cone Toric platforma za jedinstveno planiranje toričnog IOL-a. Jedinstvena Hill-RBF metoda omogućava precizno predviđanje snage IOL za svaki tip oka. IOL formule za izračunavanje Barrett True-K, Shammas No-History i Masket se mogu koristiti za post-refraktivne pacijente čak i bez dostupne kliničke anamneze.

Octopus 300 je kompaktni perimetar za svaku ordinaciju koja dijagnostikuje glaukom. Može čak da stane u ćošak i da napravi precizne rezultate bez tamne sobe.

Perimetar za dijagnostiku glaukoma: standardna perimetrija, SWAP i trepereći marker

Najbrža strategija testiranja: kompletan pregled za 2:30 minuta Pouzdanost: potpuna kontrola fiksacije oka i automatsko podešavanje oka Povezivost: Eternet konekcija i EMR interfejs

Grupa: Perimetri

Octopus 600 vrši standardno testiranje praga belo-na-belo za samo 2–4 minuta na centralnom vidnom polju. Na raspolaganju je veliki izbor najčešće korištenih statičkih programa, uključujući G, 32, 30-2, 24-2, M i 10-2. Pored toga postoje dva jedinstvena programa zasnovana na fiziologiji: G-program (polje 30° za ispitivanje glaukoma) i M-program (polje 10° za analizu makule). Oba programa su povezana sa mapom snopa nervnih vlakana i na taj način omogućavaju testiranje najvažnijih tačaka za korelaciju struktura-funkcija. Ovi programi testiranja nude veću gustinu stimulusa u centru, što omogućava otkrivanje paracentralnih slepih mrlja koje se često ne detektuju uobičajenim programom 32.

Kombinujući standardnu ​​belo-na-belo perimetriju sa Pulsar metodom za rano otkrivanje glaukoma, ovaj kompaktni i samostalni instrument može da otkrije najvažnije faze napredovanja bolesti, omogućavajući ranu dijagnozu i praćenje.

Octopus 600 može pouzdano da radi van mračne sobe i pogodan je za korišćenje u bilo kojoj prostoriji.

Octopus 600 automatski prepoznaje gubitak fiksacije i kontinuirano omogućava pravilan položaj pacijenta i očiju što omogućava pouzdan rezultat kome se može verovati. Pomoću Octopus Blink Control funkcije, nikada se neće propustiti bilo koji stimulus kod statičke perimetrije. Stimulusi prekinuti pacijentovim treptanjem automatski se ponavljaju kasnije tokom ispitivanja. To znači da će se svaka lokacija stimulusa testirati pouzdano.

Osnovne karakteristike: Centralno vidno polje 30° Statička perimetrija Kompletno testiranje praga i brz skrining

Grupa: Perimetri

Octopus 900 vrši standardno testiranje praga belo-na-belo za samo 2–4 minuta na centralnom vidnom polju. Zbog kupole od 90°, moguće je potpuno periferno testiranje od 180°. Ovo omogućava testiranje invaliditeta, uključujući ispitivanje ptoza, kao i vozačke binokularne testove.

Na raspolaganju je veliki izbor najčešće korištenih statičkih programa, uključujući 32, 30-2, 24-2 i 10-2. Pored toga postoje dva jedinstvena programa zasnovana na fiziologiji: G-program (polje 30° za ispitivanje glaukoma) i M-program (polje 10° za analizu makule). Oba programa su povezana sa mapom snopa nervnih vlakana i na taj način omogućavaju testiranje najvažnijih tačaka za korelaciju struktura-funkcija. Ovi programi testiranja nude veću gustinu stimulusa u centru, što omogućava otkrivanje paracentralnih slepih mrlja koje se često ne detektuju uobičajenim programom 32.

Pomoću Octopus 900, kinetički vektori mogu se definisati bilo gde i sa svim raspoloživim karakteristikama kao kod ruučnog Goldman-ovog perimetra. Pored toga programi koje definišu korisnici omogućavaju postizanje brzih i ponovljivih rezultata prilikom definisanja standardnih izotera (kontura) i mapiranja slepe mrlje, kao i kod pregleda ptoza, vozača i invalida.

Octopus 900 automatski prepoznaje gubitak fiksacije i prilagođava se pacijentima sve dok se ne postignu optimalni uslovi za ispitivanje. Pomoću Octopus Blink Control funkcije, nikada se neće propustiti bilo koji stimulus kod statičke perimetrije. Stimulusi prekinuti pacijentovim treptanjem automatski se ponavljaju kasnije tokom ispitivanja. To znači da će se svaka lokacija stimulusa testirati pouzdano.

Osnovne karakteristike: Potpuno vidno polje 90° Statička i Goldmann kinetička perimetrija Blue-on-yellow perimetrija (SWAP) Flicker perimetrija Test za vozače (monokularni/binokularni)

Grupa: Perimetri

AT 900 je originalna verzija Goldmannovog tonometra i radi 100% mehanički.

Budući da je brz i daje ponovljive rezultate, Goldmannova aplanaciona tonometrija je već desetinama godina zlatni standard u tonometriji. Ova metoda je zasnovana na Goldmannovom principu koji je isproban tokom više od 50 godina na milionima pacijenata.

Pored toga, zahvaljujući visokoj preciznosti izrade u Haag-Streitu, Goldmanov aplanacioni tonometr poseduje pouzdane performanse dugi niz godina bez potrebe za održavanjem od strane proizvođača.

Vrste prizmi: Goldmannove višekratne merne prizme odlikuju se optičkim i mehaničkim performansama koje omogućavaju brza i pouzdana merenja u svakodnevnoj praksi. Proizvode ih iskusni radnici, proveravaju se na stroga odstupanja u težini, optičkom kvalitetu i trajnosti, a sa ciljem dobijanja konzistentnih rezultata merenja. Tonosafe jednokratne merne prizme eliminišu dugotrajno i naporno čišćenje i dezinfekciju bez narušavanja originalnog Goldmannovog kvaliteta. Proizvedene su samo za jednokratnu upotrebu i na taj način pouzdano isključuju rizik od unakrsne infekcije čak i u najrizičnijim situacijama. Kalibrisane prema Goldmannovim standardima, Tonosafe daju precizne rezultate sa svim Goldmann i Perkins kontaktnim tonometrima.

Grupa: Tonometri